آووکادو طی چند سال اخیر بسیار مشهور شده است و حتی بسیاری از ورزشکاران آن را به رژیم غذایی خود اضافه میکنند. آووکادو به عنوان سوپرفود شناخته میشود. سوپرفودها خوراکیهایی هستند که به دلیل ارزش غذایی زیادی که دارند، مفیدتر از سایر خوراکیها در نظر گرفته میشوند. در این مقاله قصد داریم شما را با خواص آووکادو آشنا کنیم. در ادامه با دیجیکالا مگ همراه باشید.
آووکادو یک میوهی گلابی شکل و همیشه سبز است که از درخت استوایی به دست میآید و منشا آن کشور مکزیک است. کلمهی آووکادو به درخت و میوهی آن اشاره دارد. این میوه خواص زیادی برای سلامتی دارد.
در سرتاسر جهان از این میوه در وعدهی صبحانه و در انواع دسرها استفاده میشود. هزاران نوع مختلف آووکادو، با اندازهها و رنگهای متفاوت وجود دارند. بعضی از آنها سبز و بعضی دیگر سیاه هستند و اندازهی آنها از کوچک تا بزرگ متغیر است.
چیزی که در انواع آووکادو با اندازهها و رنگهای مختلف ثابت است، خواص کمنظیر آن برای سلامتی است. این میوه بافت کرم مانند و کرهای دارد. همچنین به دلیل وجود چربی بالا، طعم و مزهی لذیذی دارد. بیشتر میوهها حاوی کربوهیدرات هستند، اما آووکادو متفاوت است.
این میوه سرشار از چربیهای سالم، همچنین فیبر، پتاسیم، ویتامینهای B۶ و C است و به همین دلیل، موضوع مطالعات زیادی قرار گرفته است. این سوپرغذای خوشمزه همچنین سرشار از فولات است که به بهبود افسردگی کمک میکند.
نصف یا ۶۸ گرم از این میوهی لذیذ دارای مواد مغذی زیر و همچنین مقدار کمی منگنز، آهن، مس، روی، تیامین، نیاسین، ریبوفلاوین و فسفر است.
در ادامه به بعضی از خواص آووکادو اشاره میکنیم، که شما را قانع میکنند این سوپرفود خوشمزه را به رژیم غذاییتان اضافه کنید.
آووکادو ارزش غذایی بالایی داشته و معمولا به دلیل بافت چرب و طعم خوبی که دارد، میتوان آن را بسیاری از غذاها اضافه کرد. آووکادو، مادهی تشکیلدهندهی اصلی گواکامول است.
امروزه این میوه تبدیل به یک مادهی غذایی بسیار محبوب در میان ورزشکاران و افرادی شده است که به سلامتی خود اهمیت میدهند. این میوه به دلیل اینکه خواص زیادی برای سلامتی دارد، به عنوان سوپرفود طبقهبندی شده است.
سه نوع اصلی آووکادو وجود دارد، که در رنگ و شکل متغییر هستند. بعضی از آنها گلابی شکل یا گرد هستند، در حالی که بعضی دیگر سبز یا سیاه هستند. محبوبترین نوع این میوه، آووکادوی هَس (Hass) است که معمولا به خاطر ظاهری که دارد، به آن گلابی تمساح میگویند، چون شکلی شبیه به گلابی دارد و پوست آن مانند پوست تمساح، سبز، زبر و ناصاف است.
چیزی که باعث محبوبیت بیشتر آووکادو میشود این است که فاقد سدیم، کلسترول و چربیهای اشباع شده است. تعجبی ندارد که چرا ورزشکاران و افرادی که به فکر سلامتی خود هستند، آواکادو را دوست دارند.
این میوه سرشار از اسید اولئیک است، که نوعی اسید چرب امگا ۹ بوده و در طبیعت و بیشتر سلولهای ما یافت میشود. این نوع اسید در کمک به مبارزه با عوامل بیماریزا، انتقال مواد معدنی و پاسخ به هورمونها مفید است. همچنین سلامت قلب و مغز را بهبود میبخشد. تحقیقات نشان میدهند که این نوع اسیدها میتوانند به افزایش حافظه کمک کنند.
پتاسیم یک مادهی مغذی است که عملکردهای ضروری در بدن را انجام میدهد. آووکادو سرشار از پتاسیم است، به طوریکه ۱۰۰ گرم از آن، ۱۴ درصد از نیاز روزانهی شما به پتاسیم را فراهم میکند. این در حالی است که موز فقط ۱۰ درصد از نیاز روزانهی بدن به پتاسیم را تامین میکند. مطالعات همچنین نشان میدهند که مصرف کافی پتاسیم با کاهش فشار خون، سکته، حملهی قلبی و نارساییهای کلیه در ارتباط است.
آووکادو حاوی مقادیر زیادی از چربیهای خوب است و خوردن مقدار متوسطی از آن، به کاهش کلسترول بد کمک میکند. این میوه سرشار از اسیدهای چرب تک غیر اشباع است، که مادهی تشکیلدهندهی اصلی روغن زیتون هم محسوب میشود. این ویژگی، آووکادو را تبدیل به یک گزینهی مناسب برای ورزشکارانی کرده است که در رژیم غذایی خود، به دنبال مواد غذایی حاوی چربی بالا هستند.
تقریبا ۷۷ درصد از کالری آووکادو ناشی از چربی است و همین موضوع، آن را تبدیل به یکی از چربترین مواد غذایی گیاهی کرده است. زمانی که فعالیتهای بدنی شدید مانند بدنسازی انجام میدهید، عضلات شما دچار خستگی میشوند. اسید اولئیک موجود در آووکادو میتواند التهاب را کاهش داده و درد را تسکین دهد.
میوه و سبزیجات رسیده حتی بعد از اینکه شسته و پوست آنها گرفته شود، معمولا حاوی پسماندهای آفتکشها هستند، اما این موضوع در آووکادو صدق نمیکند، چون حاوی آفتکشهای کمتری است و در لیست ۱۵ مادهی غذایی پاکیزه، شمارهی یک را از آن خود کرده است. این لیست مربوط به مواد غذایی است که حاوی مقدار کمتری از پسماندهای آفتکشها هستند. بخشی از این موضوع به دلیل پوست ضخیم آن است.
یکی از خواص آووکادو این است که فیبر زیادی دارد. فیبر یک مادهی گیاهی مغذی بوده که منجر به کاهش وزن، به حداقل رساندن افزایش ناگهانی قند خون و کاهش خطر ابتلا به بسیاری از بیماریها میشود. دو نوع فیبر وجود دارد: فیبر محلول و فیبر نامحلول. فیبر محلول میتواند از باکتریهای مفید در روده تغذیه کند. باکتریهای مفید برای عملکرد بهینهی بدن بسیار مهم هستند.
هر ۱۰۰ گرم آووکادو حاوی ۷ گرم فیبر است که ۲۷ درصد از مقدار مورد نیاز روزانه را تامین میکند. تقریبا ۲۵ درصد از فیبر موجود در آووکادو از نوع محلول و ۷۵ درصد از آن نامحلول است.
سوختوساز کند مشکل بزرگ بسیاری از افراد است. فیبر میتواند نقش قابل توجهی در افزایش سوختوساز داشته باشد. آواکادو هم به دلیل اینکه حاوی فیبر است، یک گزینهی مناسب در این زمینه است.
مطالعات نشان میدهند که مصرف منظم آووکادو در رژیم غذایی میتواند به کاهش سطح کلسترول از طریق کاهش کلسترول LDL و افزایش کلسترول HDL کمک کند. این سوپرفود همچنین در کاهش احتمال ابتلا به بیماریهای قلبی عروقی، مانند سکته یا حملهی قلبی مفید است.
آووکادو یک میوهی چربیسوز است. تحقیقات نشان میدهند که افرادی که این سوپرفود را میخورند، نسبت به افرادی که این میوه را نمیخورند، تا ۵ ساعت پس از خوردن آن تمایل کمتری به غذا خوردن دارند. بنابراین استفاده از آووکادو در وعدههای غذایی به شما کمک میکند کالری کمتری بخورید.
آووکادو سرشار از فیبر است اما کربوهیدرات کمی دارد، به همین دلیل به کاهش وزن کمک میکند. این میوه هم برای افرادی که به دنبال کاهش وزن هستند و هم به افرادی که میخواهند عضلات کمچرب به دست بیاورند، مفید است.
یکی دیگر از خواص آووکادو این است که در تقویت بینایی مفید بوده و میتواند به سالم نگه داشتن چشمها کمک کند. این میوه حاوی کاروتنوئید، رنگدانهی محلول در چربی، است که از انواع آنها میتوانیم به لوتئین و زیکسانتین اشاره کنیم.
مطالعات نشان دادهاند که ترکیبات ذکر شده با کاهش قابل توجه بیماریهای چشم، مثل آب مروارید، از بین رفتن لکهی زرد چشم و بیماریهای چشم مربوط به سن در ارتباط هستند.
بیماریهای ذکر شده از جمله بیماریهای رایج در بزرگسالان محسوب میشوند. این بیماریها معمولا از طریق رادیکالهای آزاد که در بافتهای چشم جمع میشوند، رخ میدهند. فعالیتهای آنتیاکسیدانی کاروتنوئیدها در آووکادو، اثرات این رادیکالهای آزاد خطرناک را خنثی میکند.
آووکادو نه تنها سالم است، بلکه فوقالعاده خوشطعم و خوشمزه هم است و با انواع غذاها جور در میآید. روشهای مختلفی برای استفاده از این میوه و اضافه کردن آن به رژیم غذایی وجود دارد. به طور مثال میتوانید آن را روی نان تست بمالید، یا از آن در سالاد و حتی پودینگ استفاده کنید. همچنین میتوانید گوشت آن را با قاشق در بیاورید و به تنهایی مصرف کنید.
معروفترین کاربرد آووکادو در تهیهی دیپی به نام گواکامول است. دیپ یک نوع پیش غذا بوده که معمولا به شکل مایع غلیظ است و نان یا هر نوع مادهی غذایی جامد خام یا پخته را در آن فرو میبرند. این دیپ شامل آووکادو، نمک، سیر، لیموترش و چند مادهی دیگر میشود.
آووکادو یکی از میوههایی است که برای سلامتی بدن فواید بیشماری دارد. در این مقاله به ۱۰ مورد از خواص آووکادو اشاره کردیم. توجه داشته باشید که اگر که به لاتکس حساسیت شدید دارید، ممکن است بعد از خوردن آووکادو علائم حساسیت را تجربه کنید. اگر به لاتکس حساسیت دارید، قبل از اضافه کردن آووکادو به رژیم غذایی خود، با پزشک مشورت کنید.
منبع: muscle and strength
The post ۱۰ خاصیت آووکادو برای سلامتی که شما را شگفتزده میکنند appeared first on دیجیکالا مگ.
منبع ⇑
مارس 3, 2021
مارس 3, 2021
مارس 2, 2021
مارس 2, 2021